Suunnittelimme Solo Sokos Hotel Pier4:n yhteydessä toimivan tunnelmallisen hotelliravintola Harboren, joka on avoinna kaikille kaupunkilaisille. Keittiöpäällikkönä Harboressa toimii Michelin-kokki Sauli Kemppainen, jonka filosofiana on käyttää ravintolassa kotimaisia ja pohjoisen raaka-aineita selkeinä maku-yhdistelminä. Harboressa on yli 200 asiakaspaikkaa, joista kaikilta paikoilta on upeat näkymät merelle koko seinän korkuisista suurista ikkunoista. Ravintolassa on tarjolla aamiaista, lounasta ja illallista, jolloin tilan tunnelma vaihtuu vuorokauden rytmin ja tilaisuuden mukaan. Aamulla ja lounaalla tilaan tulvii kauniisti luonnonvaloa, illallisella päivän hämärtyessä ravintolan tunnelmallinen valaistus nousee suureen rooliin erityisesti vaikuttavien messinkisten riippuvalaisinten osalta, jotka luovat intiimin tunnelman pöytien äärelle korkeissa tiloissa.
Harboren tiloissa on suuressa osassa rakennuksen vaalea puuarkkitehtuuri, johon yhdistettiin irtokalustuksessa hieman tummempaa puupintaa ja syvemmän sävyisiä verhoilukankaita. Tällä haluttiin luoda hieman tunnelmallisempaa ja intiimimpää tilaa, kun muualla hotellin tiloissa on pääasiassa vaaleampia ja raikkaampia sävyjä. Yleinen tunnelma kuitenkin jatkuu luontevasti hotellin tiloista ravintolaan, jolloin elämys säilyy yhtenäisenä.
Ravintolan kalusteet on toteutettu kauniisti, viimeistä yksityiskohtaa myöden. Vaalea saarnipuinen kiintokalustus ryhdittää tilaa yhdessä suurten puupilareiden kanssa, ja massiivinen graniittinen baaritiski luo ravintolan keskelle vaikuttavan elementin. Ravintolassa on myös avokeittiö, josta voi seurata ammattilaiskokkien taidokasta työtä. Irtokalustuksessa on tarjolla erilaisia pöytäryhmiä, joissa uniikkeja massiivipuukalusteita, graniittipöytiä ja paljon kotimaisia kalusteita. Verhoilukankaissa ja verhoissa haluttiin tuoda pehmeyttä ja haptisuutta tekstuurisilla kangaspinnoilla. Biotakat, ladattavat pöytävalaisimet ja kotimaiset somistemaljakot tekevät tilasta viimeistellyn ja toimivan yhdessä ravintoloitsijan kauniin kattauksen kanssa. Kesä-aikaan ravintola toimii myös hotellin kattoterassilla Rooftop Bar Humussa, jonka suunnittelusta myös vastasimme.
LISÄTIEDOT
MARKUS VIIPERI
+358 50 343 3074
MARKUS.VIIPERI@franz.fi